Menu
fr

Milieubeleid

Een betere toekomst bouwen

Implementeren van uitstoot vrije processen in productontwerp en fabricatie. Uitstootvrije processen in productontwerp en productie uitvoeren. De vernieuwbare of recupereerbare materialen hergebruiken om gebruik van middelen en energie te minimaliseren.

Leef de milieuwetgevingen en de industriecodes na van praktijken.
Bevorder betekenis van milieubescherming onder personeel en bedrijfspartners.

Onze verwezenlijkingen

Het is groen

Megaman geeft om het milieu, de aarde is immers onze kostbaarste thuishaven. Milieubehoud is belangrijk om, voor de generaties die na ons zullen komen, een leefbare situatie te verzorgen. Hoe Megaman begaan is met het milieubehoud lees je hier.

Alle Megaman lampen in Europa ingevoerd voldoen aan de ROHS-norm.

  • Loodvrij glas wordt gebruikt om creaties nog milieuvriendelijker te maken.
  • De silicone beschermhoes zorgt ervoor dat glasscherven en het amalgaam niet overal verspreid worden. Deze hoes houdt alles samen.
  • Watergedragen kleefstoffen ter vervanging van chemische lijmen, om de uitstoot van giftige stoffen te vermijden.
  • Recycleerbare kunstof wordt gebruikt om onze schaarse grondstoffen te sparen alsook de belasting van het milieu te minimaliseren.

Eco Design

Onze benadering van productontwerp is onze producten ecologischer te maken door een programma "Ontwerp efficiënt voor Milieu" dat het materieel gebruik, verpakking en recycling behandelt. Het minimaliseert materiaal en energieverbruik terwijl het de mogelijkheid voor hergebruik en recycling maximaliseert. Wij zijn succesvol in het verminderen van het gewicht en de grootte van onze producten en verpakking om vervoerskosten te besparen geweest. Wij hebben ook verontreiniging met het gebruik van waterbasis kleefstof, vervanging van traditionele methodes met de siliconenkoker, en de buizen van het recyclingsglas en kwikinhoud verminderd.

Megaman gebruikt AMALGAAM in plaats van vloeibare kwik bij de productie van spaarlampen

Het is milieuvriendelijker en veiliger in gebruik.

Voordelen:

  • Voorkomt het vrijkomen van giftige kwikdampen in ons milieu, zelfs indien de lamp binnenshuis breekt, komt er geen kwikdamp vrij in de lucht.
  • Verminderde milieuverontreiniging bij de productie.
  • Biedt tal van mogelijkheden in de ontwikkeling van steeds compactere lampen met uitstekende verlichtingseigenschappen.

Papier verbruik

Het volgende programma werd ten uitvoer gelegd sinds 2000 om document consumptie te verminderen:

Geïnstalleerde software om alle inkomende fax aan beelddossiers om te zetten.

Het personeel met laptop computers en draadloze telefoons voorzien en om vergaderingen en groeps het werk aangaande een papierloze basis toe te laten.

Gebruikte elektronische P.O. in plaats van hard exemplaar.
Geïnstalleerde HRMS software ter verlofgoedkeuring.
Gehandhaafde europese normen in elektronisch formaat.

Een papier hergebruik richtlijn opstellen.

Derhalve slaagden wij in het verminderen van papier consumptie door 66%, van 3,5 eenheden in 2000 aan 1,2 eenheden in 2003. Dit werd toegeschreven aan het veranderende gedrag van ons personeel als resultaat van de onderwijscampagnes die in de loop van de jaren worden geleid. Wij blijven gerecycleerd papier gebruiken om consumptie van natuurlijke rijkdommen en meer op onze recycling focussen.

Energieverbruik

Het volgende energiebesparingprogramma werd ten uitvoer gelegd sinds 2000:

Uitgevoerde open bureau-infrastructuur om verlichting en ruimtevereiste te verminderen. Vervanging alle verlichting met energiebesparinglampen of elektronisch stabiliseert in het bureau.

Vestigde een 'aan-uit' richtlijn voor bureauverlichting en materiaal.

In 2003, waren wij succesvol in het verminderen van elektriciteitsgebruik door 62% wanneer vergeleken met 2000

Algemeen

Onze hoofdhulpmiddelen ligt in de bevordering van eco-ontwerp en groen bureaubeheer. Wij hebben specifieke acties kunnen identificeren om aan doelstellingen te beantwoorden en ononderbroken verbetering te drijven. Onze milieucommissie komt op een regelmatige basis samen om eco-richtlijnen tot steun van bestaand beleid te ontwikkelen, de vooruitgang worden herzien en personeelsenthousiasme en rente verzekeren gehandhaafd. Een nieuw initiatief wordt gepland bij het Werkschema om bureauefficiency te verbeteren. Dit zal een verdere aandrijving naar een paperless verrichting voor MEGAMAN® zijn!

Uw suggesties zijn altijd welkom. Gelieve uw ideeën te versturen naar info@megaman.be.

Uitgebreid assortiment verlichting!

Ontdek het hier.