Menu
fr

Megaman LED: parabolische reflectors met een perfecte lichtweerkaatsing

            

De eerste LED die écht licht geeft!

In plaats van gebruik te maken van grote 'High Power Leds' gebruikt MEGAMAN® MICRO-LEDs. Na tien jaar van onderzoek en ontwikkeling brengt MEGAMAN® de beste LEDs voor gerichte verlichting op de markt.

Parabolische reflectors van Megaman gebruiken Multi-chip LED arrays matrixen. Deze creeren een zachte maar precieze straal, wat meer lichtcomfort geeft dan de sterk contrasterende stralen van lenzen. De combinatie van de Multi-chip + LED technologie met parabolische reflectoren maakt van de MEGAMAN® lampen, lichtbronnen van zeer hoge kwaliteit met een perfecte lichtweerkaatsing. Bovendien is deze weerkaatsing van het licht op verschillende hoogtes gelijkmatig verdeeld.  

Waarom reflectoren en geen lenzen?

  • Werkt men met lenzen dan is het licht geconcentreerd in het midden, dat zorgt voor hoge candela-waarden. In de praktijk echter geeft dit stippen van licht met teveel contrast. Straalkwaliteit is niet uit te drukken in candela. Zulke cijfers, kunnen belangrijk zijn maar ook misleidend.
  • Om licht niveaus te behalen die gelijkwaardig zijn aan halogeen, maakt men gebruik van verschillende lenzen, om zo een even verdeling van licht te bekomen. Maar dit proces zorgt voor veel zijdelingse schitteringen. Men bekomt oneven hoeken (graden) en strepen.

Waarom Megaman reflectors?

  • De parabolische reflector heeft bewezen dat het de meest efficiënte methode is om licht te richten zodat de maximum lumen output behaald wordt. (optische efficientie tot 96%)
  • Reflectoren zorgen ervoor dat de juiste hoeken (graden bijvoorbeeld 36°) kunnen bekomen worden en men juist en gericht kan uitlichten.
Uitgebreid assortiment verlichting!

Ontdek het hier.